Beste 4K ultra hd led tv Philips Sony Samsung - Frans De Smet

Sony Compactcamera DSCRX100M6

Sony DSC-RX100M6 | RX100 VI sterke zoom en snelle autofocus

Eisa Award: beste compact camera 2019-2020

Sony digitaal fototoestel DSCRX100M6

DSC-RX100M6: 1.100€ - korting


leveren/afhalen 5 jaar waarborg = 79€

technische beschrijving DSC-RX100M6 Sony fototoestel:

Een camera op zakformaat met volledig zoombereik

De hoogwaardige, 24-200 mm optische elementen zorgen voor eersteklas beeldkwaliteit, waarmee deze, samen met de hoge snelheid en het kleine formaat ideaal is voor gebruik op reis of voor flexibel professioneel werk, zelfs voor de meest veeleisende gebruikers. Daarnaast kunt u met de Clear Image Zoom het midden van het beeld digitaal tot meer dan tweemaal vergroten (400 mm-equivalent), vrijwel zonder beelddegradatie.

 

Grote diafragma's, groot expressief bereik

Met kleine F-getallen over het gehele zoombereik is het eenvoudig om hoge sluitertijden en grote hoeveelheden bokeh te verkrijgen. Zelfs bij een brandpuntsafstand van 100 mm blijft het maximum diafragma op F4. Dit kan vervagen van snelbewegende onderwerpen verminderen en kan ook nuttig zijn bij portretopnamen waarbij het onderwerp contrasteert met een grote hoeveelheid achtergrond

 

.Exmor RS™ gestapelde CMOS-sensor van 13,2 x 8,8 mm voor snelheid

De autofocus met een brandpuntsvlakfasedetectie van 315 punten zorgt voor een buitengewoon precieze automatische scherpstelling en tracking. Daarnaast maakt de gestapelde CMOS-sensor 20,1 (effectieve) megapixels met DRAM-chip superslowmotionopnamen met tot wel 960 fps mogelijk, en supersnelle sluitersnelheden van tot wel 1/32.000 s zonder vervorming.  

 

High-speed AF van 0,03 s

Fast Hybrid AF reageert binnen een supersnelle 0,03 s, met een naadloze integratie van fantastische snelheid en tracking van autofocus met brandpuntsvlakfasedetectie en hoognauwkeurige contrast-AF. Dit versterkt het vermogen van de camera om in alle situaties onderwerpen scherp te stellen, te volgen en vast te leggen, zelfs te midden van snelle, dynamische actie. 

 

Oog-autofocus met uitstekende trackingprestaties

High-precision oog-autofocus, gecombineerd met hoogpresterende AF-tracking, biedt nuttige ondersteuning bij portretopnamen. Zelfs effectief wanneer het onderwerp neerwaarts of wegkijkt, of met gezichten met tegenlicht of in halfduister, en houdt de focus op de ogen van bewegende onderwerpen wanneer de AF-C-instelling wordt gebruikt.

 

Eenvoudige en natuurlijke Touch Focus en Touch Pad AF

Met Touch Focus kunt u eenvoudig het punt op het lcd-scherm waarop u wilt focussen aanraken zodat u intuïtief kunt scherpstellen, zelfs op onderwerpen aan de rand van het frame, zonder opnieuw herkaderen, zowel bij foto's als bij film. Wanneer u de zoeker gebruikt, kunt u Touch Pad AF aanraken om de scherpstelling eenvoudig en soepel te wijzigen, door gewoon uw vinger langs het lcd-scherm te laten glijden

 

Verbeterde werking continu fotograferen

Continu gefotografeerde beelden kunnen worden weergegeven in de groepen waarin ze werden gemaakt, en opnamen kunnen worden verwijderd of beschermd met een snelle handeling. Ook de werking van de camera tijdens het wegschrijven van gegevens naar de geheugenkaart is verbeterd; Er is nu volledige toegang tot het Fn-Menu en de menuknop, en instellingen kunnen worden gewijzigd. 

 

Sluiter tegen vervorming

Dankzij de hoge gegevensverwerkingssnelheid van de Exmor RS-beeldsensor wordt vervorming bij het vastleggen van snel bewegende onderwerpen, zoals de swing van een golfclub, merkbaar verminderd. De elektronische sluiter tegen vervorming bereikt sluitertijden van maar liefst 1/32.000 seconde.

 

4K-films met een maximaal aantal pixels opgenomen

Bij 4K-opnamen (QFHD-resolutie: 3840 x 2160)-films opneemt waarbij elke pixel wordt uitgelezen zonder pixelsamenvoeging, verzamelt de camera ca. 1,7 keer zoveel gegevens als vereist is voor 4K-films. Dit oversampling-effect leidt tot beelden met een uitstekende resolutie met minder moiré en onregelmatigheden.

 

Superslowmotion tot wel 40x trager

Met de gestapelde CMOS-sensor is een extra hoge framesnelheid van tot 960 fps mogelijk. Opnamen maken op 200 mm telefoto, waardoor u indrukwekkend close-up superslowmotion-materiaal kunt vastleggen. Instellingen voor framesnelheid en opnamen kunnen onafhankelijk worden ingesteld voor 4x tot 40x superslowmotion-beeldmateriaal.

 

Touch Shutter-functie voor eenvoudige opname

Voor het eerst bij de RX-serie, kan de sluiter worden bediend middels aanraken van het lcd-beeldscherm, dat nu ca. 180° omhoog gaat, en ca. 90° omlaag. Bediening is intuïtief en makkelijk, met name bij opnamen met een grote of kleine hoek.

 

Toegang tot de zoeker met één druk op een knop

Door de uitklapbare schakelaar op de zijkant van de behuizing in te drukken is de zoeker met een handeling beschikbaar, en de zoeker kan meteen worden ingetrokken wanneer deze niet wordt gebruikt.

 

XGA OLED Tru-Finder™

De scherpe resolutie van de intrekbare Tru-Finder elektronische zoeker (die overeenkomt met 2,35 miljoen punten), de heldere zelfverlichting en het hoge contrast zijn uitstekend om opnamen vooraf te bekijken en de instellingen eventueel bij te stellen. De EVF is behandeld met een ZEISS® T*-coating om ongewenste reflecties te verminderen en een heldere zichtbaarheid van hoek tot hoek te waarborgen. 

 

Tactiele en soepele bedieningsinterface

Met een op de lens bevestigde bedieningsring wordt professionele handmatige bediening mogelijk, zoals selectie van sluitertijd, diafragma en meer, voor meer creatieve vrijheid. Daarnaast is de zoomhendel opnieuw vormgegeven voor maximale werking van de zoomlens die nu in twee stappen wordt bediend middels verhogen van de zoomhendel.

 

Imaging Edge™ Remote, Viewer, en Edit

Perfectioneer uw fotografie met Imaging Edge-desktoptoepassingen. Gebruik 'Remote' om live-opnamen te maken via uw pc, 'Viewer' om snel foto's te beoordelen en te selecteren uit grote beeldbibliotheken, en 'Edit' om RAW-gegevens te ontwikkelen tot hoogwaardige foto's. Haal het beste uit Sony RAW-bestanden en beheer uw producties op efficiëntere wijze.

 

Werkt met iMovie en Final Cut Pro X

 

Capture One (voor Sony)

Capture One Express (voor Sony) is gratis bekroonde beeldbewerkingssoftware voor de ontwikkeling van RAW-gegevens tot een hoogwaardige beeldkwaliteit, handig beheer van uw fotobestanden en krachtige bewerkingsfuncties. Capture One Pro (voor Sony) is te koop voor nog meer bewerkingsfuncties en opnamemogelijkheden met pc-aansluiting

Hoge resolutie en compact optisch ontwerp

De nieuwe optische elementen van de RX100 VI omvatten acht asferische lenselementen met 13 asferische oppervlakken voor hoge resolutie tot aan de rand van het beeld over het gehele zoombereik. Vier AA (geavanceerd asferische) lenzen corrigeren sferische en coma-aberraties en twee ED-glaselementen onderdrukken aberratie, voor hoge resolutie, zelfs in het hogere zoombereik.

 

Optical SteadyShot™

Vooruitgang in beeldstabilisatie resulteert in het equivalent van een 4.0-stop snellere sluitertijd bij 200 mm, met compensatie voor camerabewegingen tijdens opnamen zonder statief, zelfs met telefoto of omstandigheden met weinig licht. Samen met een zeer hoogwaardig optisch ontwerp en de geavanceerde beeldverwerkingsprocessor draagt dit bij aan de uitmuntende beeldkwaliteit van de camera. [1] SteadyShot UIT [2] SteadyShot AAN

 

Supersnelle BIONZ X™-beeldverwerkingsprocessor

De geavanceerde BIONZ X-beeldverwerkingsprocessor heeft een hogere verwerkingssnelheid dan zijn voorganger en draagt bij aan de hoge beeldkwaliteit van de camera, ondersteunt AF/AE-detectie, verwerkingssnelheid, gezichts- en oogherkenning en nauwkeurigheid, en verminderde vertraging op de display van de zoeker.

 

Stabiele tracking met brede en dichte AF

De autofocus met een brandpuntsvlakfasedetectie van 315 punten van de RX100 VI dekt ca. 65% van het beeldgebied, voor een dekkingsgraad waarmee zelfs kleine of snelbewegende onderwerpen snel kunnen worden vastgelegd. Samen met de High-density AF Tracking Technology zorgt dit voor een dichte concentratie van AF-punten rond het onderwerp waarmee het volgen van bewegende onderwerpen aanzienlijk wordt verbeterd. [1] Autofocuspunten die op het echte scherm worden getoond [2] Autofocusalgoritme (niet op het echte scherm getoond)

 

De AF-A-modus schakelt automatisch over tussen de scherpstelmodi

Afhankelijk van wijzigingen zoals plotselinge beweging van het onderwerp en helderheid die in het frame worden waargenomen, schakelt de camera in AF-A-modus automatisch tussen AF-S modus (Enkelvoudige AF: vergrendelt de scherpstelling zolang de sluiterknop half is ingedrukt) en AF-C-modus (Continue AF: blijft scherpstellen op onderwerpen terwijl de sluiterknop half wordt ingedrukt). 

 

Maak opnamen met 24 fps met AF/AE-tracking

De krachtige combinatie van de Exmor RS 1.0-beeldsensor van 13,2 x 8,8 mm en de BIONZ X-beeldverwerkingsprocessor maken continu fotograferen mogelijk met AF/AE-tracking en met tot ca. 24 fps tot wel 233 frames. Belangrijke momenten en snelle acties worden op betrouwbare manier vastgelegd.

 

Stil fotograferen in gevoelige situaties

In geluidsgevoelige omgevingen zoals stille restaurants of cafés kan het sluitergeluid van de camera worden gedempt. Zelfs tijdens continu fotograferen kan het sluitergeluid worden gedempt.

 

Snelle hybride AF voor films

Fast Hybrid AF biedt ook nauwkeurige tracking bij het maken van 4K filmopnamen. Autofocus met fasedetectie werkt over hetzelfde brede gebied als bij foto's, waardoor scherpstellen soepeler verloopt. AF drive speed en AF tracking-gevoeligheid zijn ook instelbaar zodat scherpte-overgangen kunnen worden aangepast aan de scène en uw creatieve ingevingen

 

Ondersteunt de vereisten van HDR-filmproductie.

De RX100 VI ondersteunt een grote verscheidenheid aan HDR-productievereisten met zowel S-Log3- als S-Log2-gammacurves voor kleurgradatie tijdens post-productie, en nieuwe opnamemogelijkheden met HLG (Hybrid Log-Gamma). Zo kunt u met de RX100 VI eenvoudig en snel genieten van HDR-beelden zonder extra bewerking. Sluit de camera gewoon met een USB-kabel aan op een tv van Sony die compatibel is met HLG.

 

Ondersteuning voor professionele workflows voor films

Met het oog op geavanceerdere opname en productie biedt de RX100 VI ondersteuning van en compatibiliteit met verscheidene beeldfuncties die gewoonlijk aanwezig zijn bij professionele apparatuur, waaronder Picture Profile, Hulpfunctie Gammaweergave, Zebra, clean HDMI output, TC/UB, Rec Control, Markeringsfuncties en Proxy-opname voor eenvoudig delen via het internet en overdracht naar smartphones.

 

Mogelijkheid om aantal foto's tot 30% uit te breiden

Terwijl de camerabehuizing is ingeschakeld, kan het lcd-beeldscherm automatisch worden uitgeschakeld (2, 5 of 10 seconden nadat het voor het laatst is gebruikt) om energie te besparen. Door gebruik van deze functies kan het aantal foto's dat kan worden genomen met tot 30% toenemen.

 

'Mijn menu' zoals u het wilt

Met 'Mijn menu' kunt u menu's aanpassen en menuopties registreren zodat u ze op een later moment direct opnieuw kunt gebruiken. Het menuscherm is opnieuw ontworpen en u kunt tot 30 functies aan knoppen toewijzen om de camera-interface volledig aan uw voorkeuren aan te passen. 

 

Locatiegegevenskoppeling via Bluetooth®

Locatiegegevenskoppeling haalt het maximale uit de RX100 VI. De camera kan worden gekoppeld met de app Imaging Edge Mobile op een compatibele mobiele telefoon of tablet voor het ophalen van locatiegegevens, deze vast te leggen bij foto's, en de datum/tijd/locatie van de camera te corrigeren

 

One-touch remote/One-touch sharing

Met One-touch remote fungeert een smartphone of tablet als zoeker / afstandsbediening. Met One-touch sharing zet u foto's / video's over op uw apparaat. Installeer gewoon de Imaging Edge Mobile-app via Wi-Fi® op uw Android™-apparaat met NFC-functie. Houd de camera vervolgens tegen het apparaat aan om ze met elkaar te verbinden. Dankzij de compatibiliteit met QR-codes kunt u verbinding maken met niet-NFC-smartphones

 

Handige functie voor waarderen en sorteren op locatie

Waarderingen van een tot vijf sterren kunnen worden behouden bij exporteren naar PlayMemories Home of het nieuwe beeldsoftwarepakket van Sony voor PC, en deze functie en een beeldbeschermingsfunctie kunnen aan een speciale knop worden toegewezen. In-camera-waardering en -bescherming kan worden gebruikt, beoordeeld en gewijzigd terwijl u onderweg of op locatie bent.

 

 

Ook interesse in accessoires?