Beste 4K ultra hd led tv Philips Sony Samsung - Frans De Smet

Sony fotocamera ILCE6400

Sony ILCE-6400 | α6400 met verwisselbare lens E-bevestiging en APS-C sensor

Eisa Award: beste foto/videocamera 2019-2020

Sony digitale foto
camera ILCE6400 ILCE-6400B: body =1049€ - korting
ILCE-6400LB: body+lens SELP1650=1.149€ - korting
ILCE6400M: body+lens SEL18135 = 1449€ - korting


leveren/afhalen 5 jaar waarborg = 79€

technische beschrijving ILCE-6400 Sony fototoestel:

Ongeëvenaarde AF-prestaties zijn de sleutel tot prachtige opnamen

Dankzij de snelle en nauwkeurige autofocus en een combinatie van innovatieve technologieën legt u vluchtige momenten in rijk detail vast. Een totaal van 425 AF-punten met fasedetectie levert in combinatie met autofocus met contrastdetectie een uitzonderlijke snelheid van 0,02 s op, terwijl High-density AF Tracking-technologie zelfs zeer onvoorspelbaar bewegende onderwerpen volgt.

 

AF in vergrootglas voor scherpstelling voor meer nauwkeurige scherpstelling

Wanneer u extra nauwkeurig scherp wilt stellen, bijvoorbeeld wanneer u macro-opnamen maakt, kunt u het algemene gebied waarop u wilt scherpstellen uitvergroot weergeven en dan het exacte scherpstelpunt precies afstellen in de zoeker of op het lcd-scherm

 

Realtime tracking houdt gevolgde onderwerpen scherp

Als u een snel bewegend onderwerp volgt, gebruikt de verbeterde automatische bewegingstracker voor onderwerpen van de camera een nieuw ontwikkeld algoritme voor onderwerpherkenning dat aan de hand van kleur, patroon (helderheid), afstand tot het onderwerp (diepte) en gezichts-/ooginformatie uw onderwerp herkent en scherpgesteld houdt.

 

Supersnel continu fotograferen met AF/AE-tracking

Leg alle actie vast met continu fotograferen met maximaal 11 fps (met weergave achteraf) of met 8 fps (met stille sluiter) en 8 fps (voor live weergave). De weergavevertraging is geminimaliseerd en u kunt beelden tot 116 JPEG (Standard) schieten, die u ook als groep kunt weergeven. Het bedieningsgemak van de camera en de toegang tot diverse functies tijdens het schrijven van gegevens zijn ook sterk verbeterd.

 

Buitengewone beeldkwaliteit, weinig ruis en een breder ISO-bereik

De maximale standaard ISO-gevoeligheid is vergroot naar ISO 32.000 (uitgebreid naar ISO 102.400 voor foto's). Tegelijkertijd zorgen verbeterde algoritmes voor beeldverwerking, technologie voor reproductie van details en ruisreductie met gebiedsscheiding voor realistischere texturen, meer details in schaduwgebieden en meer natuurgetrouwe kleuren, bijvoorbeeld bij menselijke huidtinten en bij planten

 

14-bits RAW-uitvoer met rijke kleurovergang

Als u opnamen maakt in RAW-indeling, worden de 14-bits digitale signalen die in de beeldsensor vanuit analoge informatie worden omgezet naar de front-end LSI en BIONZ X doorgestuurd, waar 16-bits bewerking plaatsvindt voordat de beelden weer naar 14-bits RAW-uitvoer worden geconverteerd. De kleurovergang in de beelden wordt hierdoor vloeiender en natuurlijker. [1] Beeldsensor [2] De nieuwste supersnelle front-end LSI [3] 16-bits beeldverwerking

 

Stabiele, nauwkeurige AF tracking voor betere films

Snelle hybride autofocus levert de snelheid, nauwkeurigheid en tracking-prestaties die vereist zijn voor autofocus bij 4K-films. De AF tracking-gevoeligheid kan worden aangepast voor een stabiele of juist responsieve scherpstelling, afhankelijk van het type scène, en met Touch Tracking kunt u de tracking van een bewegend onderwerp starten door enkel het lcd-scherm aan te raken.

 

Langzame en snelle beweging en opnamen met een hoge snelheid van 120 fps

U kunt rechtstreeks op de camera slowmotion (tot 5x) en versnelde beweging (tot 60x) opnemen in hoogwaardige Full HD en voor het bekijken van uw vertraagde en versnelde beelden is geen nabewerking op een pc nodig. Daarnaast kunt u Full HD-opnamen met een hoge bitsnelheid tot 100 Mbps gebruiken om tijdens postproductie slowmotionfilms met een hoge beeldkwaliteit te maken. 

 

Ondersteuning voor microfoon- en audio-invoer van professionele kwaliteit

Er kunnen externe microfoons worden aangesloten via de microfoonaansluiting en met de afzonderlijk verkrijgbare XLR-adapterset voor de camera zijn ook lijningangen mt XLR-connectors beschikbaar, voor professionele audio-opnames met diverse hoogwaardige microfoons.

 

180° kantelbaar lcd-scherm met veelzijdige aanraakfuncties

Het lcd-scherm met een hoge resolutie van 921.000 dots is 7,5 cm groot en kantelt 180° omhoog voor eenvoudige kadrering van zelfportretten en vlogs. De intuïtieve aanraakbediening van het lcd-scherm omvat de functies Touch Pad (het scherpstelpunt soepel verplaatsen), Touch Focus (het scherpstelpunt instellen), Touch Shutter (de sluiter bedienen) en Touch Tracking (realtime autofocus inschakelen

 

Aanpasbare functies voor meer bedieningsgemak

Aan de acht toetsen en bedieningselementen kunnen 89 verschillende opname- en afspeelfuncties worden toegewezen. Veelgebruikte functies kunnen ook worden toegewezen aan de bedieningsdraaiknop en het instelwiel met My Dial. Met My Menu wijst u flexibel 30 menu-items toe en op het scherm met aangepaste instellingen houdt u het overzicht. Op het menuscherm kunt u met één knop Help-displays openen

 

Meer controle over de witbalansinstellingen

Als u dit van tevoren instelt, kunt u de automatische witbalans nu op elk moment vergrendelen of ontgrendelen, voor consistentere kleurtonen bij meerdere lichtbronnen. De aangepaste instelling van de witbalans is vereenvoudigd en als u opnamen maakt bij gloeilampverlichting kunt u nu een AWB-prioriteitsinstelling selecteren, namelijk Atmosphere Priority (Sfeerprioriteit) voor warmere kleuren of White Priority (Witprioriteit) voor helderdere wittinten

 

Eenvoudigere classificatie en verwijderingsbescherming

U kunt foto's een classificatie geven of tegen verwijdering beschermen. Beide functies zijn aan aanpasbare toetsen toe te wijzen voor handige toegang.

 

One-touch remote, One-touch sharing, locatiegegevenskoppeling

Met One-touch remote kunt u uw mobiele apparaat als zoeker en afstandsbediening gebruiken en met One-touch sharing kunt u foto's en video's overdragen naar uw apparaat om ze op sociale media te delen. De camera kan ook locatiegegevens verzamelen via Bluetooth®. (Deze functies voor mobiele apparaten zijn beschikbaar via de mobiele Imaging Edge-app van Sony.)

 

Imaging Edge™ Remote, Viewer, en Edit

Perfectioneer uw fotografie met Imaging Edge-desktoptoepassingen. Gebruik 'Remote' om live-opnamen te maken via uw pc, 'Viewer' om snel foto's te beoordelen en te selecteren uit grote beeldbibliotheken, en 'Edit' om RAW-gegevens te ontwikkelen tot hoogwaardige foto's. Haal het beste uit RAW-bestanden van Sony en beheer uw producties op efficiëntere wijze.

 

 

Meer nauwkeurige automatische scherpstelling bij weinig licht

Ook in donkere omgevingen is nu zeer nauwkeurige autofocus mogelijk dankzij verbeteringen in het AF-algoritme. Bij dit model is de onderste limiet van het helderheidsbereik voor AF-detectie teruggebracht tot EV-2 in de AF-S-modus.

 

Eenvoudigere handmatige scherpstelling met verbeterde peaking-functie

De peaking-functie van de camera geeft met kleur het gedeelte van het beeld aan waarop het sterkst is scherpgesteld bij gebruik van handmatige scherpstelling. Aan de bestaande peaking-kleuren van de display (rood, geel en wit) is nu ook blauw toegevoegd om de zichtbaarheid van de piekgebieden voor scherpstelling te verbeteren wanneer u heel nauwkeurig scherpstelt, bijvoorbeeld bij macro- of portretopnamen.

 

Verbeterde realtime eye-autofocus ondersteunt portretopnamen

Realtime eye-autofocus detecteert de ogen van uw onderwerpen en stelt hierop automatisch scherp wanneer u de sluiterknop half indrukt. U kunt kiezen voor de instelling linkeroog, rechteroog of automatisch en wanneer AF-C is ingesteld wordt een stabiele scherpstelling behouden, zelfs wanneer een deel van het gezicht verborgen is, bij tegenlicht of wanneer het onderwerp naar beneden kijkt.

 

Een innovatief beeldverwerkingssysteem

De camera beschikt over een ExmorTM CMOS-sensor van APS-C-formaat met 24,2 megapixels voor een breed gevoeligheidsbereik en uitstekende prestaties met weinig ruis. Samen met de geavanceerde BIONZ XTM beeldverwerkingsprocessor zorgt deze sensor voor prachtige, bijzonder heldere beelden met hoge resolutie waarop textuur uitzonderlijk goed wordt weergegeven.

 

Nieuw toegevoegde beeldverhouding van 1:1 voor betere compatibiliteit met sociale media

Naast de beeldverhoudingen van 3:2 en 16:9 (breedte tot hoogte), wordt nu ook de beeldverhouding van 1:1, die door socialemediaplatforms wordt gebruikt, als optie aangeboden. Hierdoor hoeft u na het maken van opnamen de beelden niet meer met de hand bij te snijden voordat u ze op sociale media kunt plaatsen

 

4K-filmopname in XAVC S-indeling met hoge bitsnelheid

4K-filmopname in Super 35mm-indeling met volledige pixeluitlezing zonder pixelsamenvoeging maakt oversampling mogelijk met circa 2,4x zoveel informatie als vereist is voor 4K (QFHD: 3840 x 2160), wat een resultaat geeft dat equivalent is aan 6K en beelden met een realistischere diepte oplevert. Dankzij de XAVC S-indeling met hoge bitsnelheid (max. 100 Mbps), een consumentenvriendelijke versie van een professionele indeling, plus ondersteuning voor HLG zien uw films er beter uit.

 

Opnamen met S-Gamut/S-Log

Opnamen met S-Log geven u de flexibiliteit om expressievere films te maken door kleurgradatie toe te passen in de postproductiefase. De S-Log3- en S-Log2-gammacurves hebben een breed dynamisch bereik (tot 1300%) dat kan helpen te felle highlights en blokvorming in schaduwen te minimaliseren. De S-Log3-gamma-instelling biedt tevens een indrukwekkende 14-stops speelruimte. 

 

Geavanceerde functies maken het maken van films gemakkelijker

De α6400 vergemakkelijkt het werkproces van professionele videofilmmakers met een uitgebreid aanbod aan functies, waaronder zuivere HDMI-uitvoer, tijdcode / user bits (TC/UB), opn. bediening, schermmarkering/-instelling, zebrafunctie, langzame en snelle beweging, simultane proxy-filmopnamen, extractie en aparte opslag van een foto van een film, de hulpfunctie gammaweergave en weergave van de huidige ISO-waarde op het beeldscherm bij opnamen met ISO Auto.

 

Intervalopname voor het maken van time-lapsefilms

Op de camera is nu continu fotograferen met een ingesteld interval tussen 1 en 60 seconden beschikbaar. De resulterende foto's kunnen op een pc tot een time-lapsefilm worden bewerkt met de Viewer-toepassing uit de Imaging EdgeTM desktoptoepassingen. Met een eenvoudige voorbeeldfunctie met variabele snelheid kunt u op de camera bekijken hoe de uiteindelijke film eruit komt te zien.

 

Vloeiende weergave op de OLED-zoeker

De XGA OLED Tru-FinderTM met hoog contrast en hoge resolutie biedt een hoge zichtbaarheid, fijne details, zelfs in donkere gebieden, natuurgetrouwe kleuren en een vloeiende weergave bij 60 fps en 120 fps, waarbij u de framesnelheid kunt selecteren voor een zo soepel mogelijke weergave. Voor zowel de zoeker als het lcd-beeldscherm zijn de kwaliteitsinstellingen Standaard en Hoog beschikbaar. 

 

Verbeterde gebruikersinterface voor efficiënte bediening van instellingen

Een nieuwe functie geeft veelgebruikte ISO-bereiken weer op het scherm met ISO-instellingen en een andere functie toont veelgebruikte soorten focusgebieden op het scherm waar u het autofocusgebied instelt. Daarnaast kunt u wanneer u de modus Flexibele spot gebruikt nu ook het autofocusgebied omhoog, omlaag, naar rechts en naar links verschuiven. Dit is handig wanneer u sportscènes vastlegt waarin het onderwerp zich vaak binnen het autofocusgebied verplaatst

 

Uitgebreidere flitserfunctionaliteit

Als u met compatibele draadloze flitsers fotografeert, kunt u nu ook synchronisatie met het achterste sluitergordijn en langzame synchronisatie selecteren, waardoor u meer creatieve belichtingsopties hebt.

 

Verbeterde camerabediening op afstand

Als u opnamen op afstand maakt met de Remote-app uit de Imaging Edge-desktoptoepassingen, kunt u nu de overlaydisplay gebruiken om de scherpstelling en compositie nauwkeurig aan te passen terwijl u de live weergave op uw pc-scherm controleert.

 

Stevige, duurzame constructie voor robuuste bediening

De camera is voorzien van een sluitermechanisme met lage trilling dat is ontworpen en getest op het doorstaan van circa 200.000 sluitercycli. Voor de behuizing, de bovenkant en de voorkant van de camera is een lichte, maar zeer stevige magnesiumlegering gebruikt. De voornaamste knoppen en regelaars zijn afgedicht en voor de componenten van de behuizing is een in elkaar grijpende dubbellaags structuur gebruikt die het doordringen van stof en vocht tegengaat.

 

Werkt met iMovie en Final Cut Pro X

Ook interesse in accessoires?