Beste 4K ultra hd led tv Philips Sony Samsung - Frans De Smet

HDR Panasonic | HDR LG | HDR Samsung | HDR Philips | HDR Sony tv

UHD ultra HD 4K tv van Samsung of Philips of Sony

 

op standaard tv's zijn kleuren / helderheid / contrast drastisch gereduceerd HDR: kleuren benaderen sterk realiteit / helderheid hoger / contrast intenser

HDR LG oled uhd tv kopen

HDR staat voor High Dynamic Range, of hoog dynamisch bereik. een hoge piekluminantie, beter schaduwdetail en een uitgebreider kleurpalet. Resultaat: hoger contrast, waardoor beelden meer diepte krijgen en we meer detail waarnemen

HDR Panasonic oled uhd tv kopen

Waarom een hoge piekluminantie: Omdat in de werkelijkheid sommige beelden vele malen helderder zijn dan wat een conventionele televisie toont. Het is een misvatting is dat HDR alle beelden helderder maakt. De gemiddelde beeldhelderheid blijft in veel gevallen onveranderd, het tegendeel zou tot een onaangename kijkervaring leiden. De hogere piekluminantie wordt vooral ingezet om lichtaccenten echter te maken. Op dezelfde manier is het uitgebreidere kleurbereik vereist omdat de huidige standaarden niet alle natuurlijke kleuren kunnen tonen. Meer schaduwdetail willen we omdat onze ogen nu eenmaal het gevoeligst zijn aan voor zeer fijne lichtnuances (of schaduwtinten) in donkere beelden.

 

Het is niet het aantal pixels dat telt, maar wel de kwaliteit van de pixels. Met HDR zijn de zwartwaarden rijker en de hooglichten helderder, of anders gezegd: er blijven meer details zichtbaar in schaduwen of fellere lichtpartijen. En dat heeft ook een effect op de kleuren, die hun punch bewaren en niet uitwassen naar wit.vb de natuur heeft een veel breder spectrum aan kleuren en helderheid dan wat tv ondersteunt vb bloem tot 14.700 nits in gele delen.De huidige standaarden - die nog dateren uit de tijd van de beeldbuistechnologie - beperken echter de helderheid tot maximaal 100 nits, en tonen minder kleuren dan het menselijk oog kan zien, zoals vastgelegd in de de Rec. 709-standaard. Daardoor treedt er ook het volgende effect op: hoe helderder de kleur, hoe meer die gaat neigen naar wit en dus minder gesatureerd wordt. Een blauwe hemel is dus allesbehalve blauw zoals we hem nu zien op onze tv’s. Bovendien hebben veel van de huidige televisies die te koop zijn een helderheidsniveau van 250 tot 400 nits, terwijl het bronmateriaal slechts 100 nits bedraagt. We hoeven niet te vertellen dat dit allesbehalve goed is voor het oorspronkelijke beeldmateriaal.Sinds 2012 is er een nieuwe standaard, Rec.2020, die specifiek voor Ultra HD televisies werd bedacht. Het kleurenbereik is er veel groter. Dolby Vision wil voortrekkersrol spelen en de helderheid opkrikken tot 4.000 nits en zelfs 10.000 nits in de toekomst. Bovendien zet Dolby Vision de stap naar de Rec. 2020 kleurruimte.

 

HDR Samsung qled uhd tv kopen

 

Welke standaarden zijn er?

HDR10

: meest universeel ondersteunde en gebruikte standaard. Deze standaard wordt verplicht gebruikt op Ultra HD Blu-ray schijven, en wordt ook via Netflix, iTunes en Amazon Video aangeboden. Elke tv-fabrikant ondersteunt het en ook de laatste spelconsoles van Sony en Microsoft kennen het formaat  

HDR10 gebruikt bitdiepte van 10 bits. Als kleurbereik gebruikt het Rec.2020. De belangrijkste aanvulling daarop is het gebruik van statische metadata. Naast een deel kleurkalibratie info van het mastering display, bevat een HDR10-signaal aan het begin twee waardes:

 • MaxFALL (Maximum Frame Average Light Level) geeft aan wat de maximale gemiddelde waarde van één frame (één beeld) is.
 • MaxCLL (Maximum Content Light Level) geeft de waarde van de pixel met de hoogste luminantie.

Die twee waardes kan een televisie vervolgens gebruiken om het beeld aan te passen aan zijn capaciteiten. Dat is noodzakelijk omdat zowat alle HDR-content minstens op 1.000 nits maximum gemastered wordt, maar ook 2.000 en zelfs 4.000 nits komt voor. Een HDR10-signaal bevat één videostroom en is nooit achterwaarts compatibel. De tv moet het formaat dus kennen.  

Dolby Vision

minder breed ondersteund. Het is een optioneel formaat op Ultra HD Blu-ray, maar streamers zoals Netflix, iTunes en Amazon Video gebruiken het wel. Ook sommige tv-fabrikanten ondersteunen het. Dolby Vision gebruikt Rec.2020 kleurbereik en kan tot 12 bits bitdiepte gebruiken. Het belangrijkste verschil met HDR10 is het gebruik van dynamische metadata. In plaats van enkel aan het begin van de video informatie mee te geven, kan die informatie van scène tot scène of zelfs beeld tot beeld aangepast worden. Op die manier kan de tv donkere en heldere beelden elk op een eigen wijze aanpassen om binnen de capaciteiten van de tv te blijven. Nog een verschil met HDR10 is dat Dolby Vision op verschillende manieren kan geïmplementeerd worden. Het kan vervat zitten in één videostroom, zodat het niet achterwaarts compatibel is. Maar het kan ook gebruik maken van een basis-stroom en extensie-stroom. Die basis-stroom kan dan compatibel zijn met HDR10, of met SDR-tv (Rec 709). Dolby Vision is in dat opzicht dus veel flexibeler

HLG

Hybrid Log Gamma werd ontwikkeld door de BBC en NHK (de Japanse broadcaster). De standaard is vooral bedoeld voor tv uitzendingen. Waarom? Hij is zo ontwikkeld dat je één videostroom kunt uitsturen die zowel door SDR- als HDR-tv’s kan getoond worden. Dat is een belangrijke eigenschap omdat in de wereld van tv-uitzendingen bandbreedte een kostbaar goed. Twee signalen (HDR en SDR) uitsturen is geen aantrekkelijke optie, een signaal dat op beide types display getoond kan worden is dat wel. Uiteraard is het zichtbare resultaat in beide gevallen een compromis.

HLG wordt breed ondersteund door tv-fabrikanten maar aan de content-zijde blijft het voorlopig erg stil. YouTube biedt HLG-content.

Bij HLG is geen metadata vereist. HLG gebruikt een bitdiepte van 10 bits, maar kan ook 12 bits gebruiken. Een belangrijk detail is dat HLG ook gebruik maakt van de Rec.2020 kleurruimte. Dat betekent dat het signaal enkel kan getoond worden op schermen die deze kleurruimte ondersteunen. Of concreet: als je een conventionele SDR-tv hebt van enkele jaren geleden, dan zal die een HLG-signaal niet correct kunnen weergeven. De compatibiliteit met ‘SDR-tv’ slaat eigenlijk enkel op recente modellen die niet de nodige piekluminantie hebben, maar wel de Rec.2020 kleurruimte ondersteunen.

HDR10+

Om de tekortkomingen van HDR10 aan te pakken, en om een antwoord te bieden op Dolby Vision ontwikkelde Samsung HDR10+. HDR10+ heeft geen licentiekosten (in tegenstelling tot Dolby Vision), een troef waarmee de partners hopen op een snelle adoptie in de markt.

Concreet levert HDR10+ als basis HDR10, aangevuld met dynamische metadata (net zoals Dolby Vision), en levert het ook voorstellen over hoe een televisie die metadata moet gebruiken om het beeld aan te passen aan zijn capaciteiten. Nog een voordeel van HDR10+ is dat het achterwaarts compatibel is met HDR10. Een toestel dat enkel HDR10 kent, zal de bijkomende metadata in HDR10+ gewoon negeren en de HDR10-versie tonen.

Technicolor/Philips

Technicolor en Philips hebben beide ook een apart voorstel voor high dynamic range, maar bundelden hun krachten. Het resultaat is SL-HDR1. De standaard heeft als groot voordeel dat hij werkt met een enkele laag (vandaar: Single Layer, SL) die zowel op bestaande SDR-tv’s als nieuwe HDR-tv’s getoond kan worden. De basislaag is een klassieke SDR-compatibele videostroom (8 of 10-bit bitdiepte) en ze wordt vergezeld van metadata. SDR-tv’s negeren die metadata en tonen het oorspronkelijke SDR-beeld. HDR-tv’s gebruiken de metadata om in een post-processing stap de HDR-versie te creëren. SL-HDR1 claimt in beide gevallen de oorspronkelijke kwaliteit te behouden. Het SDR-beeld is perfect te vergelijken met de huidige content, en de HDR-versie boet niet in aan kwaliteit vergeleken bij bijvoorbeeld een HDR10 versie. De statische én dynamische metadata laten bovendien toe om het beeld aan te passen aan de capaciteiten van het scherm. Aan contentzijde zijn er nog geen bronnen bekend dus of deze standaard een kans maakt is nog de vraag

 

HDR Philips oled led uhd tv kopen

Bij de Smet een hdr ultra hd led tv van Samsung kopen aan goedkope verlaagde prijs. De HDR uhd 4k ultra hd led tv van Philips te koop met korting. De nieuwste Sony 4k HDR led tv staat in promotie. UHD HDR 4K led tv's kan je bekijken in veel maten 43" inch, 49" inch, 50" inch, 55" inch, 60" inch, 65" inch, 75" inch, 77" inch en 85" inch en elke prijscategorie van goedkoopste tot duur.

 

Wil je een TV kopen die is uitgerust met nieuwste technologie? Koop dan een ultra HD TV met premium label want deze staat garant voor:

- minstens uhd resolutie: 3840x2160

- minstens 90% van het DCI-kleurpalet kunnen weergeven dat gebruikt wordt in cinemazalen (bij Samsung suhd tv's 96%)

- minimum 10 bit paneel (om alle kleurnuances te kunnen weergeven)

- HDR (High Dynamic Range) beelden kunnen weergeven met minstens 1000 nits en zwartniveau van 0.05 nits

 

Dus sommige HDR-TV's ondersteunen weergave van HDR-beelden maar niet met volledig bereik maar toch met een opwaardering van de content tov niet-HDR tv. Een TV met ultra HD premium label kan daarnaast ook nog een helderheid van minstens 1000 nit weergeven.

HDR Sony oled led uhd tv kopen

 

 

DE NIEUWSTE 2020 PHILIPS 4K High Dynamic Range ULTRA HD TV's

 

NIEUW HDR UHD TV'S VAN LG

 

 • met OLED 4k cinema HDR: dolby vision, HDR10pro, HLG en Technicolor

  • LG 77" OLED77GX6LA met ingebouwde muurbeugel

  • LG 77" OLED77CX6LA met vernieuwde Alpha 9 intelligent processor 2e generatie

  • LG 65" OLED65WX9LA wallpaper design

  • LG 65" OLED65XG6LA strak design met muurmontage zonder spatie

  • LG 65" OLED65CX6LA met AI helderheid voor optimalisatie helderheid volgens omgeving

  • LG 55" OLED55GX6LA met 4.2-kanaals 60W waaronder 20W subwoofer

  • LG 55" OLED55CX6LA met deep learning artificial intelligence algoritme

  • LG 48" OLED48CX6LB kleinste oled tv

 

 

NIEUW HDR UHD TV'S VAN Panasonic

 • met oled 4k HDR

 

Een Gouden Raad, volg een demonstratie in onze winkel en ...
koop een 4K of ultra HD TV in dé zaak met Service en Bodemprijzen !!!